Cultureel Magazine in teken van Santa Run

Aanstaande zaterdag 8 december staat het Cultureel Magazine in het teken van de “Santa Run”.  Dit door de Rotaryclub Aalsmeer-Mijdrecht-Uithoorn georganiseerde evenent zal uitgebreid worden toegelicht door oud-burgemeester van Aalsmeer Joost Hoffscholte.
De Santa Run is geen snelheidsloop, maar een ludieke loop/wandeltocht. Het idee is enkele jaren geleden ontstaan in Amerika, maar intussen ook overgewaaid naar Europa en Nederland. En het leuke is: iedereen die 3½ kilometer verkleed als kerstman door het centrum kan rennen, lopen of gewoon wandelen, kan meedoen!
Door middel van o.a. sponsoring… maar ook de inschrijfgelden, is het doel uiteindelijk een geldbedrag over te houden, hetgeen beschikbaar gesteld wordt voor een ‘goed doel’. De opbrengst van deze Rotary Santa Run wil de Rotary gebruiken om Stichting Opkikker en de eigen Moeder verwendag te ondersteunen.

Het Cultureel Magazine wordt iedere zaterdag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 13.00 – 14.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Rotary Club AMU (Aalsmeer – Mijdrecht – Uithoorn) organiseert dit jaar voor de eerste keer deze fun-run in Aalsmeer. Geen snelheidsloop, maar een ludieke loop/wandeltocht. Het idee is enkele jaren geleden ontstaan in Amerika, maar intussen ook overgewaaid naar Europa en Nederland. Samen met u zal dit event tot een groot succes worden gemaakt. En het leuke is: iedereen die 3½ kilometer verkleed als kerstman door het centrum kan rennen, lopen of gewoon wandelen, kan meedoen!

GOED DOEL Door middel van o.a. sponsoring… maar ook de inschrijfgelden, is het doel uiteindelijk een geldbedrag over te houden, hetgeen beschikbaar gesteld wordt voor een ‘goed doel’. De opbrengst van deze Rotary Santa Run wil de Rotary gebruiken om Stichting Opkikker en de eigen Moeder verwendag te ondersteunen.

EENVOUDIG De opzet van het evenement is eenvoudig. De kosten voor kinderen t/m 12 jaar bedragen € 10,00 en ben je ouder is het € 15,00. Alle deelnemers krijgen daarvoor een Kerstmanpak (compleet jas, broek, riem, baard en muts !) en rugnummer. Het pak is er in twee maten: een kindermaat (tot circa 1,35 meter lengte) en volwassen-maat. De loop/wandeling over het parcours mag alleen gedaan worden door deelnemers die dit kerstmanpak aantrekken. Er is geen prijs voor de snelste deelnemer! Het is een ludieke loop.

De deelnemers die het parcours hebben gelopen en finishen bij Crown Theater Aalsmeer, ontvangen daar ook nog een originele “SantaRun-Medaille”. Eveneens worden de lopers verrast met een heerlijke traktatie ter beschikking gesteld door Hotel Aalsmeer! Deelnemers mogen uiteraard het kerstmanpak houden! De deelnemer die met de SantaRun het meeste geld ophaalt, wint een ‘Weekend/midweek in een 4-persoons Comfort Bungalow, Center Parcs De Huttenheugte Dalen’.

PARCOURS De route zal plm. 3 ½ km lang zijn. De deelnemer mag zelf bepalen op welke wijze hij/zij de route aflegt. Rennend, lopend, sjokken, wandelen, gezellig kuieren… Dat mag als individu, maar ook als groep vrienden/vriendinnen, met gezin of familie, met klasgenoten, samen als sportteam, als wandelclub, enz. enz. – iedereen… jong en oud…”Het is zeker geen wedstrijd wie het snelste binnen is. Iedereen staat vrij om zelf te bepalen of ze het parcous rennend of wandelend willen afleggen.

Maar twijfel niet te lang en schrijf je snel in en loop mee, misschien wel met 500 andere kerstmannen (en vrouwen!!).

Gepubliceerd: 6 december 2012 om 7:56 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×