Alles over STUW in Stamtafel

Eén van de speerpunten uit het economische beleid van de gemeente Aalsmeer is het ontwikkelen van het watertoerisme als economische peiler in Aalsmeer. De Westeinderplassen als spil in een aantrekkelijke watersportrecreatie gemeente. Vanuit dat perspectief is al diverse maken geprobeerd om het Uiterweg – Plasoever gebied een kwaliteitsimpuls te geven. Waar andere kwekerijen al eerder het gebied van de Aalsmeerse Bovenlanden hebben verlaten, geven de nog resterende trekheesterkwekers aan ook geen blijvend toekomstperspectief voor hun bedrijven te zien.  Daarom hebben eind 2011 kwekers, jachthaveneigenaren en bewoners zich verenigd in de STUW (Stichting Transformatie Uiterweg en Westeinderplassen) en vanuit een werkgroep met elkaar en in samenwerking met het college een Nota van Uitgangspunten samengesteld die weer moet leiden tot een structuurvisie.

Tijdens de uitzending van Stamtafel op donderdag 7 maart a.s. komt  Bert Buis aan het woord. Hij is voorzitter van STUW. Met hem zullen de presentatoren van Stamtafel in gesprek gaan over de plannen van STUW.

Het programma Stamtafel wordt iedere donderdag (behalve als er raadsvergaderingen zijn) op RADIO AALSMEER uitgezonden van 20.00 – 21.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 5 maart 2013

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×