Hovenier Cees van Dam in "Door de Mangel"

Het programma “Door de Mangel” op Radio Aalsmeer ontvangt maandag 7 oktober a.s. in de vijfde uitzending opnieuw een interessante gast. In dit programma wordt wekelijks een (on)bekende Aalsmeerder aan de luisteraars voorgesteld en laat u kennismaken met zijn of haar muzieksmaak.

Maandag 30 september was oud-onderwijzeres Wil Jore te gast. In deze leuke en gezellige uitzending heeft de 79-jarige Uiterweg-bewoonster een kijkje in haar dagelijkse gang van zaken gegeven. Zij vertelde uitgebreid over haar verleden als onderwijzeres, haar reizen en ook over haar taallessen die zij o.a. aan Polen geeft. Tevens heeft Jore de negatieve beeldvorming die er over Poolse werknemers is ontstaan, proberen te ontkrachten. “Een beetje ergeren mag best als iemand zich misdraagt, maar veroordelen mag je ze niet. Het zijn gastvrije, vriendelijke en ijverige mensen”, aldus Jore.

In het programma maakte Wil Jore tevens  bekend wie zij graag in de volgende uitzending als gast in “Door de Mangel” wil horen. In de aflevering van maandag 7 oktober a.s. is Historische Tuin-medewerker en schoonzoon Cees van Dam te gast in het live-programma. De tuinchef van deze museumtuin zal op luchtige wijze bevraagd worden over o.a. zijn werkzaamheden voor de Historische Tuin. Kortom er wordt een portret geschilderd van deze hovenier die al meer dan 25 jaar werkzaam is voor het tuinbouwmuseum. Daarna zal hij het stokje (volgens het bekende principe) doorgeven aan een volgende Aalsmeerder. Van Dam zal zelf de muziek samenstellen en neemt een voorwerp mee naar de studio welke een belangrijke rol speelt/heeft gespeeld in zijn leven (zie foto).

“Door de Mangel” wordt iedere maandag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 30 september 2013

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×