Kika en seringen in "Door de Mangel"

Jan ten HoeveMaandag 2 juni is het wederom de moeite waard af te stemmen op Radio Aalsmeer. In het programma “Door de Mangel”, de wekelijkse ‘talkshow’ op de lokale omroep, neemt iedere week een interessante Aalsmeerder achter de microfoon plaats. De 39e gast die door presentatoren Mylène en Elbert door de mangel wordt gehaald, is Jan ten Hoeve. Hij is werkzaam als seringenkweker, maar ook als vrijwilliger actief voor de stichting Kika. Maandag zal hij uitgebreid ondervraagd worden in het programma “Door de Mangel”.

“Door de Mangel” wordt iedere maandag op RADIO AALSMEER uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist. Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via het telefoonnummer 0297-325858, via studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel. Maak het programma interactief en verras onze gast door een vraag te stellen! 

Afgelopen maandag  was het Olaf Baarsen de 38e gast die door de mangel gehaald in de enige echte talkshow op Radio Aalsmeer.  In het wekelijks op maandagavond door zus en broer Mylène en Elbert Huijts gepresenteerde programma ‘Door de Mangel’, heeft Baarsen uitgebreid verteld over zijn werk als slijter en later brandwacht en beveiliger bij Paraat Beveiligingen. Op de bekende openingsvraag “Wie ben jij in drie woorden samengevat” antwoordde Baarsen met: “een gezellige, gekke en idiote jongen”. Baarsen groeide op in het centrum van Aalsmeer en woont nu in het oude huis van zijn opa en oma. School heeft Olaf niet echt als moeilijk ervaren, maar hij had er niet altijd even veel zin in. De slijterij van zijn ouders stopte in 2006 na ruim 100 jaar. “Voor ons was het niet meer te doen, de concurrentie van de supermarkten was te groot”, aldus Baarsen. “Het kostte op een gegeven moment meer dan  het opbracht”. Nadat de zaak dicht ging, vond Olaf al snel werk als brandwacht: “De eerste ervaring was niet positief, maar na een klusje in een bejaardenhuis ben ik bij Paraat binnengerold en nooit meer weggegaan”. De oud-slijter is ook één van de oprichters van de Feestweek van Aalsmeer. Hij heeft 4 jaar in het bestuur gezeten, maar is al 20 jaar betrokken bij het evenement als vrijwilliger.

Jan ten Hoeve_2In het programma maakte Baarsen ook bekend wie hij in de volgende uitzending van ‘Door de Mangel’ als gast wil horen. In de 39e editie van maandag 2 juni a.s. mag Jan ten Hoeve achter de microfoon plaats nemen. Olaf: “Ik heb vroeger met hem gevoetbald, hij is mijn collega geweest bij de brandweer en is een seringenkweker. Daarnaast zet Jan zich enorm in voor Kika en daar heb ik heel veel respect voor”. Ten Hoeve zal komende maandag zelf de muziek samenstellen. Tevens neemt hij een voorwerp mee naar de studio welke een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld in zijn leven.
Luisteraars kunnen ook live vragen stellen aan de gast via het telefoonnummer 0297-325858, via studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel.

Gepubliceerd: 26 mei 2014

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×