Primeurs: praatpaal en samenwerking met Aalsmeer Vandaag

IMG_2338IMG_2364Radio Aalsmeer, de lokale omroep van Aalsmeer, hield afgelopen zondag een nieuwjaarsreceptie voor zijn medewerkers. De receptie was een samenwerking met het Crown Theater Aalsmeer en daarom konden de vrijwilligers van beide organisaties eerst genieten van een concert van Marcel Kapteijn & Friends in “The Club” georganiseerd door het bekende duo Bob en Gon. Daarna werden er twee primeurs onthuld, waarvan één zelfs een wereldprimeur genoemd kon worden: een heuse praatpaal. Daarnaast gaat Radio Aalsmeer vanaf 1 april samenwerken met de nieuwswebsite Aalsmeer Vandaag.

IMG_2350Concert en receptie
Ook in 2015 zal Radio Aalsmeer investeren in nieuwe programma’s en andere activiteiten. De eerste nieuwe initiatieven zijn zondag 11 januari onthuld tijdens de (interne) nieuwjaarsreceptie die de omroep samen met het Crown Theater Aalsmeer organiseerde voor alle vrijwilligers van beide organisaties. De onthulling vond plaats na afloop van het concert van ‘Marcel Kapteijn and Friends’ en onder het genot van ‘bubbels en bollen’ aangeboden door Crown Studio’s Aalsmeer. Voorzitter Henk de Groot blikte eerst nog even terug op het afgelopen jaar. Uiteraard stond hij stil bij het overlijden van de toenmalige hoofdredacteur Jan Peterse en bij de start van de 24-uurs programmering. “Onze populariteit is flink toegenomen. Het is leuk te horen dat je nu als je bijvoorbeeld bij de tandarts in de wachtkamer zit, naar Radio Aalsmeer kunt luisteren”, aldus De Groot.

Aalsmeer Vandaag
In de toespraak voorafgaand aan de onthulling van de wereldprimeur, maakte de voorzitter een tweede nieuwtje bekend. “Binnenkort wordt de dagprogrammering uitgebreid met lokaal nieuws. We zijn trots onze samenwerking aan te kunnen kondigen met AalsmeerVandaag.nl”, onthulde de voorzitter. Met ingang van 1 april zal er nieuws te horen zijn tijdens de uitzendingen verzorgd door de nieuwswebsite Aalsmeer Vandaag.

IMG_2309Wereldprimeur
Na de toespraak van de omroepvoorzitter, was het dan tijd voor de ontknoping van de Aalsmeerse wereldprimeur. De jongste medewerker van Radio Aalsmeer, technicus in opleiding Olaf Huijts, mocht samen met De Groot het doek wegtrekken van het mysterieuze voorwerp dat in de zaal stond opgesteld. Onder het doek kwam een heuse ANWB-praatpaal tevoorschijn. Alleen was deze niet in de bekende gele kleur geschilderd, maar in de vertrouwde paars/gele kleuren van Radio Aalsmeer. Via deze praatpaal kunnen luisteraars geheel geautomatiseerd programma op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Op deze manier verzoekplaten aanvragen of andere berichten voor de uitzendingen doorgeven, is uniek in de wereld! Dit bijzondere apparaat is mede tot stand gekomen door sponsoring van Rosenboom Reclame en Total Copy Service. De praatpaal komt in de hal van de Crown Business Studio’s te staan.

IMG_2356Crown Theater Aalsmeer
Na deze spectaculaire onthulling nam Peter van Eick, directeur van het Crown Theater Aalsmeer, het woord. Hij gaf aan dat 2015 het jaar van samenwerken wordt. Samenwerken binnen de organisatie van het Crown Theater, maar ook naar buiten toe. Zo vertelde hij een droom te hebben: een theaterprogramma op Radio Aalsmeer.  Natuurlijk werd er nog geproost met een heerlijk glas champagne, aangeboden door Crown Studio’s Aalsmeer.
Het bleef nog lang gezellig in de “The Club” met de vele vrijwilligers van het Crown Theater en Radio Aalsmeer.

Gepubliceerd: 12 januari 2015 om 22:07 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×