Burgemeester Jobke Vonk biedt ontslag aan

Jobke Vonk-Vedder (burgemeester Aalsmeer)Jobke Vonk, burgemeester van Aalsmeer, heeft donderdagavond haar ontslag ingediend. Zij deelde dit mede in de raadsvergadering met de woorden: “Aalsmeer heeft mij het gevoel gegeven welkom te zijn. Bij de raad heb ik dat gevoel de afgelopen tijd zien afnemen. Er werd bij mijn sollicitatie aangegeven dat Aalsmeer een verbinder en een burgermoeder nodig had; in de praktijk heeft Aalsmeer een burgemeester nodig die gevechten kan beslechten. Die burgemeester ben ik niet”, aldus Vonk.
“Ik ga op zoek naar een nieuwe werkkring. In overleg met de commissaris van de Koning heb ik besloten in ieder geval uiterlijk per 1 oktober 2015 ZM de Koning te vragen mij ontslag te verlenen. Zolang ik hier nog werkzaam ben, blijf ik me volledig inzetten voor Aalsmeer en Kudelstaart”.

Tevens gaf zij aan te hopen dat er bestuurlijke rust komt in het dorp: “Daar moeten alle partijen stappen voor zetten. Er is de afgelopen periode gewerkt aan het verbeteren van de omgangsvormen en de vergaderprocessen in de raad. Dat gaat echter niet ver genoeg. Ik zal me de komende maanden dan ook inzetten om het verbetertraject nog een extra zet te geven. Voor de inwoners van Aalsmeer die een goed en fatsoenlijk bestuur verdienen.”

Voor de volledige verklaring van Jobke Vonk-Vedder klik hier.

Gepubliceerd: 19 februari 2015 om 22:22 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×