Hoogleraar Scherder over 'Laat je hersenen niet zitten'

scherderU kent de Prof. Dr. Erik J.A. Scherder (foto) nu misschien van het NPO-televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’, maar na donderdag 16 april kent u hem van ons radioprogramma ‘Halte Zwarteweg’. Onze programmamakers zenden namelijk tussen 18.00 en 19.00 uur een interview met Scherder  uit.

De heer Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek focust zich op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein, waarover hij het onlangs verschenen boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ schreef. Ook leuk: bij beide universiteiten heeft hij ook nog eens de Onderwijsprijs gewonnen. Redenen genoeg om te luisteren dus.

Halte Zwarteweg‘ wordt iedere donderdag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. Om de week staat het  programma in het teken van muziek. De andere week kunt u genieten van één of meerdere interviews. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Gepubliceerd: 13 april 2015 om 15:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×