IT-er op racefiets i.p.v. ex-radiopiraat in 'DdM'

Bas vd LooIedere maandagavond staat in het programma ‘Door de Mangel’ een inwoner van Aalsmeer of Kudelstaart centraal. Tussen 19.00 tot 20.00 uur worden door broer en zus Elbert en Mylène Huijts vele vragen op de gast afgevuurd. Het bekende ‘doorgeefsysteem’ zorgt er voor dat er wekelijks weer een nieuwe gast plaats neemt achter de microfoon. Komende maandag 13 april is niet de aangekondigde ex-radiopiraat en kwekerszoon Cor Buijs, maar de fietsende IT-er Bas van der Loo aan de beurt om gemangeld te worden. Bas vervangt Cor en wil het o.a. ook hebben over de ‘Ride for the Roses’ hebben.

Door de Mangel‘ wordt iedere maandag uitgezonden van 19.00 – 20.00 uur. Op zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur wordt het programma herhaald. Terugluisteren van het programma kan via uitzending gemist.

Afgelopen maandag 6 april (2e paasdag) was seringen- en sneeuwballenkweker Rene Heeren te gast in DdM. Op de bekende openingsvraag hoe hij zichzelf in drie woorden zou omschrijven, antwoordde hij met: “doorzetter, leeuw en eerlijk”. De Buurter van geboorte heeft een technische opleiding gevolgd, maar is toch in het kwekersvak terecht gekomen. “Samen met mijn twee broers heb ik de kwekerij van mijn ouders voortgezet, maar mijn vader helpt nog altijd mee”, aldus Heeren. Naast zijn zoon, zijn tweede vrouw en haar twee kinderen, maakt de Ierse setter Jack het gezin compleet. De hond lijkt een geweldig leven te hebben, maar ganzen en eenden zijn niet altijd veilig voor hem. “Hij heeft er meerderen te pakken gekregen de laatste jaren”, aldus de kweker. Naast zijn werkt heeft Heeren niet veel tijd over voor andere hobby’s, maar voor de Pramenrace maakt hij uiteraard wel tijd vrij. “Ik beman ieder jaar een controlepost en heb daar vele leuke situaties meegemaakt”.
Natuurlijk heeft Rene ook weer een gast uitgenodigd voor maandag 13 april. In de 84ste editie van de Aalsmeerse talkshow zou kwekerszoon en ex-radiopiraat Cor Buijs naar de studio te komen. Maar in deze aankondiging zat al enige twijfel en uiteindelijk lukt het Cor niet om te komen. Gelukkig hebben we een uiterst interessante vervanger gevonden in de persoon van Bas van der Loo. Hij is tegenwoordig bid-manager bij Canon en zal daarnaast veel vertellen over de ‘Rode for the Roses’. Wilt u weten wat Bas daarover te melden heeft? Luister dan komende maandag naar ‘Door de Mangel’! Ook Bas zal zelf de muziek samenstellen en een voorwerp meenemen naar de studio welke een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn leven.Uiteraard kunt u weer live vragen stellen aan deze Aalsmeerse. U kunt dit doen via het telefoonnummer 0297-325858, via e-mail: studio@radioaalsmeer.nl of via Twitter: #DoordeMangel. Op zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur wordt het programma herhaald. Heeft u het programma gemist en u wilt het alsnog beluisteren? Dat kan via: www.radioaalsmeer.nl/uitzending-gemist.

Gepubliceerd: 13 april 2015 om 7:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×