'Onvoldoende basis aanwezig voor samenwerking'

Handbalvereniging FIQAS Aalsmeer heeft per direct afscheid genomen van hoofdtrainers René Romeijn en Djordje Stevanovic. Dat maakte de club donderdagmiddag bekend op de eigen website.

Volgens een verklaring van de vereniging hebben trainers en spelersgroep begin deze week al met elkaar gesproken over het behalen van de gezamenlijke doelstellingen van de selectie. De club presteert dit seizoen zeer wisselvallig. Knappe overwinningen tegen Volendam en Lions worden afgewisseld met onnodige nederlagen tegen laagvliegers uit zowel de Belgische als Nederlandse competitie. Een tiende plek in de BeNe-League is niet wat er van de Aalsmeerse handballers verwacht mag worden.

Conclusie
Woensdagavond heeft een afvaardiging van het hoofdbestuur met de spelersraad en de trainers gesproken en zij zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat er helaas onvoldoende basis aanwezig is om de samenwerking voort te zetten. Zo staat op de website van FIQAS te lezen. Maar tegelijk zegt het hoofdbestuur deze beslissing vanwege de enorme inzet van beide trainers voor de herenselectie zeer te betreuren.

Zeer zeldzaam
“De trainers hebben beiden laten zien dat hun taken niet ophouden bij de herenselectie: ze zijn ook heel betrokken bij de jeugdopleiding en het sponsorbeleid. Een hoofdtrainer die zo betrokken is bij en binnen de vereniging is zeer zeldzaam,” aldus voorzitter Mike van der Laarse.

Vervanging van de twee is nog niet geregeld. Het hoofdbestuur van FIQAS Aalsmeer zal op korte termijn een (interim) hoofdtrainer benoemen.

Bron: Aalsmeer Vandaag

Foto: de trainers Romeijn (links) en Stevanovic in overleg tijdens de wedstrijd tegen Bevo vorig seizoen (archieffoto Jaap Maars).

Gepubliceerd: 27 oktober 2016 om 20:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×