Graankorrel wint Milieuheldenprijs 2016

Woensdagochtend vond in De Oude Veiling de uitreiking van de ‘Milieuhelden van 2016’ plaats. Er waren nog drie scholen in de race: de Graankorrel, de Wegwijzer en de Oosteinderschool. Zij streden om de eerste plaats door hun ideeën te presenteren aan elkaar en een vakkundige jury.

De leerlingen van groep zeven van De Graankorrel kwamen uiteindelijk als winnaars uit de bus. De jury vond dat het Milieuheldenboek van De Graankorrel vol stond met allerlei goede ideeën, die helder uitgewerkt waren en helemaal van deze tijd. Als prijs kregen de leerlingen van de Graankorrel een begeleide workshop om in groepjes een ontwerp en een slogan te maken. Dit ontwerp wordt op magneetstickers afgedrukt en mag een maand lang op kleine wagens van afvalverwerker De Meerlanden hangen. De prijs werd uitgereiktdoor wethouder Jop Kluis.

De tweede prijs ging naar groep acht van de Wegwijzer. Zij schreven een scenario voor een schoolmusical met de titel: ‘Plastic’. Als prijs kregen de leerlingen dat zij het scenario van de schoolmusical in scene mogen zetten in het filmhuis Eye.

De derde plaats ging naar groep 8b van de Oosteinderschool. Zij hadden een spel om afval te verzamelen gemaakt en ‘Monster’: een nieuwe vuilnisbak die uit verschillende bakken bestaat om afval te scheiden.

Wethouder Jop Kluis: “Het is mooi om te zien dat de leerlingen al jong bezig zijn met duurzaamheid en ze vandaag echt met goede duurzame ideeën zijn gekomen. Dit past ook goed binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.”

Om leerlingen leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan te zetten tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek, bood de gemeente Aalsmeer ook dit jaar weer alle basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 9 november 2016 om 10:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×