Wethouder ontbijt met leerlingen

Woensdagochtend heeft wethouder onderwijs Gertjan van der Hoeven het ontbijt genuttigd op basisschool de Wegwijzer met de leerlingen van de groepen 6 en 7. Dit ontbijt vond plaats in het kader van de week van ‘Het Nationaal Schoolontbijt’, waarbij ruim 500.000 kinderen van zo’n 2.700 basisscholen in heel Nederland met elkaar ontbijten. Aan de ontbijttafel bespraken de kinderen en de wethouder uitgebreid hun ontbijtgewoontes en waarom een gezond ontbijt het belangrijk is.

Donatie aan Jantje Beton
De wethouder betaalde symbolisch voor het ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton. Het schoolontbijt is altijd verbonden aan een goed doel. Dit jaar is dat Jantje beton. Jantje Beton zorgt samen met professionals en kinderen voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken in de directe woonomgeving van kinderen.

Het Nationaal Schoolontbijt
Het is alweer de veertiende keer dat het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. Met speciaal lesmateriaal leren kinderen hoe belangrijk een gezond ontbijt is om de dag goed te starten. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Gepubliceerd: 9 november 2016 om 13:25 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×