Bomen weg in Kudelstaart

In Aalsmeer staan ruim 12.000 straatbomen. De gemeente Aalsmeer zorgt ervoor dat het bomenbestand gezond en vitaal blijft en grijpt actief in bij ziekte en andere ongunstige omstandigheden. In de week van 7 november start de gemeente met het verwijderen van een aantal bomen op een drietal locaties in Kudelstaart. Het betreft de volgende locaties:

Robend
Zeven populieren worden verwijderd. De bomen hebben een slechte kwaliteit en leveren op termijn gevaar op voor de directe omgeving. Komende tijd wordt bezien hoe de overgebleven bomen zich verder ontwikkelen. Vooralsnog worden de bomen dan ook niet vervangen.

Madame Curiestraat
Twee essen worden verwijderd. Bij de bomen is essentak sterfte geconstateerd en gaan hieraan dood. Totdat duidelijk is of de overgebleven essen ook vatbaar zijn voor de ziekte worden de bomen niet vervangen.

Hoofdweg
Drie populieren tegenover nummer 113 worden verwijderd. De bomen veroorzaken veel wortelopdruk in het fietspad en de rijbaan, waardoor onveilige situaties ontstaan.

Tijdens het verwijderen van de bomen begeleiden verkeersregelaars het doorgaande verkeer, zodat de overlast zo beperkt mogelijk blijft.

Bron: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 4 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×