Jobke Vonk opnieuw burgemeester

Jobke Vonk-Vedder, voormalig eerste burger van Aalsmeer, wordt opnieuw burgemeester. Ze is voorgedragen om deze taak te gaan vervullen in de gemeente Halderberge, een plaats met 30.000 inwoners in Noord-Brabant, vlakbij Roosendaal.

Dat heeft de gemeenteraad van Halderberge donderdagavond 3 november bekend gemaakt. De vertrouwenscommissie van deze Brabantse gemeente omschrijft Jobke Vonk als een authentieke en representatieve persoonlijkheid met ruime bestuurlijke ervaring die beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en verstand van zaken heeft. Tevens voldoet ze volgens de commissie in ruime mate aan de bestuursstijl van verbinder: “De gemeenteraad is ervan overtuigd in haar een benaderbare en gezaghebbende burgemeester te hebben gevonden die open zal staan voor de Halderbergse gemeenschap en daaraan actief zal deelnemen.”

Veel spijt
In Halderberge neemt Jobke Vonk de plaats in van Giel Janssen die sinds 2011 burgemeester was maar het niet voor elkaar kreeg om in deze gemeente te gaan wonen. Het lukte hem niet zijn woning in de vorige gemeente waar hij burgemeester was te verkopen. Daarop heeft hij volgens Brabants Nieuwsblad ‘De Stem’ met zeer veel spijt zijn functie neer moeten leggen.

Jobke Vonk, gekozen uit 33 sollicitanten, zal per 1 december in haar nieuwe functie gaan beginnen. Uiterlijk op 1 december 2017 zal ze in haar nieuwe gemeente moeten wonen.

Vonk was burgemeester van Aalsmeer van 4 juni 2013 tot 1 mei 2015. Ze nam ontslag omdat ze niet kon werken met de omgangsvormen in de gemeenteraad.

Bron: Aalsmeer Vandaag

Gepubliceerd: 4 november 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×