Busvervoer Amstelland-Meerlanden blijft bij Connexxion

Het busvervoer in het gebied Amstelland-Meerlanden wordt vanaf 10 december 2017 uitgevoerd door Connexxion. Dat is het resultaat van de aanbesteding van de OV-concessie Amstelland-Meerlanden 2018 die door de Stadsregio Amsterdam is uitgevoerd. Met het bod van Connexxion zal de kwaliteit van het OV verder verbeteren. Namens het dagelijks bestuur van de Stadsregio ondertekende portefeuillehouder Openbaar Vervoer, Pieter Litjens, vandaag de overeenkomst. De looptijd van de concessie is tien jaar en eindigt op 12 december 2027, met de mogelijkheid van verlenging met maximaal vijf jaar. Het is één van de grootste aanbestede concessies van Nederland.

De concessie Amstelland-Meerlanden
Een concessie geeft een vervoerbedrijf het exclusieve recht om in een bepaald gebied openbaar vervoer te verrichten. Het concessiegebied Amstelland-Meerlanden bestaat uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel (met uitzondering van de kern Duivendrecht) en Uithoorn, plus enkele verbindingen naar Amsterdam, Haarlem en gemeente Ronde Venen. Het gebied is ruim 300 vierkante kilometer groot en telt meer dan 300.000 inwoners. In het gebied ligt een belangrijke motor van de Nederlandse economie: de luchthaven Schiphol. Daarnaast is de bloemenveiling Aalsmeer een belangrijke pijler. Jaarlijks maken ruim 30 miljoen reizigers gebruik van het busvervoer in dit gebied. De Stadsregio draagt jaarlijks € 40,5 miljoen bij aan deze concessie.

Hoogste score
Van de vier vervoerbedrijven die meedongen naar de concessie scoorde Connexxion op alle onderdelen hoog en heeft daarmee de beste aanbieding gedaan. Het resultaat is een aantrekkelijk en gemakkelijk aanbod van openbaar vervoer: snel, hoogfrequent, goed toegankelijk en herkenbaar. De busdiensten worden uitgevoerd met comfortabele en schone bussen.Connexxion biedt een OV-netwerk aan dat past bij de economische motor Schiphol en de 24-uurseconomie. Het aanbod van R-net wordt fors uitgebreid qua lijnen, frequenties en zitplaatscapaciteit van de voertuigen. R-netlijnen gaan tussen 07.00 en 19.00 uur hoogfrequent rijden. Daarnaast wordt het nachtnet aanzienlijk uitgebreid, waarbij R-net meer als een 24-uursservice gaat functioneren.

Meer reismogelijkheden, ook voor kleine kernen
In kleine kernen waar het aantal reizigers laag is, biedt Connexxion vraagafhankelijk vervoer waarmee reizigers aanzienlijk meer reismogelijkheden krijgen dan in de huidige situatie. Connexxion heeft zijn aanbieding optimaal afgestemd op de verschillende typen reizigers en hun reisbehoeften. Zo is in de bieding naast aandacht voor de forens ook veel aandacht voor de zogenaamde kwetsbare groepen reizigers.

Connexxion beperkt zich in zijn aanbod niet tot het busvervoer alleen. Connexxion biedt ook aanvullende mobiliteitsdiensten, zoals de deelauto en de fiets, om de gehele reis van deur tot deur te vergemakkelijken. Deze diensten kunnen zeer eenvoudig geboekt en betaald worden. Maatregelen voor een aangenaam verblijf op de OV-knooppunten, het verbeteren van overstappen en goede reisinformatie dragen ook bij aan een prettige reis door de hele vervoersketen.

Gepubliceerd: 15 december 2016 om 19:33 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×