Tijdelijke huisvesting Hornmeer van de baan

Een voorbeeld van de verbeterde politieke verstandhouding in het gemeentehuis? De eerste vrijages in verband met de naderende verkiezingen? U zegt het maar. Opvallend was het persbericht van de VVD dat in onze postbox binnenkwam wel een beetje.

“Verfrissend” zo omschrijft Dirk van der Zwaag, VVD raadslid en woordvoerder wonen, het besluit van wethouder van Duijn om niet verder te gaan met de alternatieve woningen in de Hornmeerse Apollo- en Sweelinckstraat. De VVD heeft tijdens de raadsvergadering aangegeven het niet eens te zijn met de plannen van de CDA-wethouder Robbert-Jan van Duijn over mogelijke locaties voor deze tijdelijke en alternatieve woonvormen. Desondanks werd het voorstel aangenomen met een meerderheid van de stemmen.

Dirk van der Zwaag: “Laat ik me voorzichtig uitdrukken, het gebeurt niet vaak dat een wethouder nog eens kritisch naar zijn eigen plan keek en advies van burgers of andere politieke stromingen ter harte nam. Vandaar dat ik niet anders dan bewondering heb voor dit besluit van deze jonge wethouder. Voor mij een signaal dat vernieuwing niet altijd een verslechtering hoeft te zijn”.

Robert van Rijn, fractievoorzitter van de lokale VVD, is ook positief. “Dat er door middel van alternatieve huisvesting of tijdelijke locaties wordt gekeken naar kansen, vind ik een goed initiatief. Maar de buurt zo overvallen met dit soort plannen, zonder enige vorm van inspraak of mee kunnen denken, dat is niet meer van deze tijd. Goed dus dat deze wethouder het aandurft om een pas op de plaats te maken”.

Foto: Aalsmeer Vandaag (Arjen Vos)

Gepubliceerd: 16 december 2016 om 7:28 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×