Aanhouding wegens plofkraak in Kudelstaart

In Kudelstaart is vannacht rond 3.00 uur een plofkraak op de geldautomaat van de 100-jarige Rabobank in Kudelstaart gepleegd. Bij een plofkraak wordt een geldautomaat tot ontploffing gebracht, waarna bankbiljetten kunnen worden buitgemaakt. Een auto zou vlakbij de automaat in brand zijn gevlogen.

Omwonenden zeggen een harde knal gehoord te hebben en zagen de daders er in een tweede auto vandoor gaan. NU.nl meldt dat in tegenstelling tot eerdere berichten de plofkrakers niet zijn opgepakt op de A4, maar is daar wel een 23-jarige man aangehouden. Onbekend is of hij direct bij de plofkraak betrokken is. Een onbekend aantal personen wist echter te ontkomen. Het gaat om vier mannen in een Volkswagen Polo. Verder meldt de politie dat er geen geld is buitgemaakt.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken, op om zich te melden. Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000, of vul het tipformulier in op politie.nl. Ook is de recherche op zoek naar beeldmateriaal, dit kan via het tipformulier ter beschikking worden gesteld.

Gepubliceerd: 6 december 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×