Woning Driekolommenplein gesloten vanwege drugshandel

Op 2 december jl.  is op last van de burgemeester een woning op het Driekolommenplein gesloten voor een periode van zes maanden. In de woning is een flinke hoeveelheid hard drugs gevonden. Dit is in strijd met de Opiumwet. De politie heeft de verboden middelen meegenomen en de in het pand aanwezige personen aangehouden.

Handel en opslag van hard drugs zijn een inbreuk op de veiligheid en de kwaliteit van de leefomgeving in Aalsmeer. Sluiting van het pand is bedoeld om handel in verboden middelen te beëindigen en beëindigd te houden, zodat de woning niet langer deel uitmaakt van het criminele circuit en de rust kan terugkeren.

Sinds 1 januari 2015 treedt de gemeente strenger op bij overtredingen van de Opiumwet. Dit betekent dat de gemeente, als de politie een hennepkwekerij of een partij drugs in een woning of bedrijf heeft aangetroffen, kan overgaan tot sluiting van het pand. Met deze maatregel wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid in Aalsmeer verbeteren en drugsoverlast tegengaan.

Gepubliceerd: 5 december 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×