Gezellig samen de straat vegen

Rood papier, verschoten vuurpijlen, lege sierpotten; de straten liggen op Nieuwjaarsdag vol met vuurwerkresten, ook in Aalsmeer en Kudelstaart. Die zijn slecht voor het milieu én zien er ongezellig uit. En dan hebben we het nog niet over de zgn. blindgangers. Gewoon gevaarlijk als kinderen deze alsnog af proberen te steken. Voor het derde achtereenvolgende jaar doet de Stichting NederlandSchoon daarom een oproep om samen de straten schoon te vegen. Meedoen met dit ‘Nieuwjaarsvegen’ is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 ’s middags een bezem, veger en/of blik en ga de straat op. 

Vuurwerkafval
Op nieuwjaarsdag ligt er in Nederland  voor zo’n 10,5 miljoen kilo vuurwerkafval in onze straten. Dit is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar leidt ook tot ergernis in de buurt. Door de troep zo snel mogelijk op te ruimen wordt er niet alleen voor een schone omgeving gezorgd, maar ook voor een betere sfeer in de buurt. Wie meedoet met Nieuwjaarvegen, kan zichzelf, de hele straat of buurt aanmelden op www.supportervanschoon.nl.  Als Supporter van Schoon kun je via de site een gratis Nieuwjaarsveegpakket aanvragen. Wil je je extra goed voorbereiden op jouw eerste goede daad van het jaar? Neem dan ook de ongeschreven Nieuwjaarsveeg-regels door.

Deel je goede daad met iedereen: #Nieuwjaarsvegen
Foto’s van Nieuwjaarsveegactie kunnen weer gedeeld worden op social media met de hashtag: #Nieuwjaarsvegen. De leukste veegfoto’s winnen een echte Supporter van Schoon sjaal. Kijk voor meer informatie en acties in de buurt op www.supportervanschoon.nl.

Gepubliceerd: 26 december 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×