Kinderen gezocht door kinderburgemeester Sophie

In haar verkiezingsprogramma had kinderburgemeester Sophie een aantal speerpunten opgesteld. Twee van deze ‘verkiezingsbeloften’ waren het helpen van ouderen en meer activiteiten voor kinderen organiseren. Binnenkort worden er twee leuke activiteiten in dat kader georganiseerd. De 10-jarige Sophie Raaphorst roept alle kinderen uit groep 7 en 8 op om mee te doen.

Spelletjes met ouderen
De kinderburgemeester:”Vrijdagochtend 30 december van 10.00 uur tot 11.30 uur gaan kinderen van BSO De Berenboot bij Zorgcentrum Aelsmeer spelletjes doen met ouderen. Ik vind dit heel leuk.” Als je mee wilt doen, meld je dan aan via www.debinding.nl/agenda. Hier kun je ook meer informatie vinden. ”Er wordt voor begeleiding gezorgd. Ik hoop dat veel kinderen zich aanmelden.”

Koken voor ouderen
Op zaterdag 4 februari wordt er gekookt voor ouderen in Kudelstaart. Maar dat niet alleen; ook worden er leuke optredens verzorgd. Er is plek voor tien Aalsmeerse kinderen uit groep 7 en 8. Eerst wordt het koken met elkaar voorbereid. “Dat doen we op donderdag 19 en 26 januari en 2 februari van 17.00 tot 19.00 uur in de Binding (Graaf Willemlaan 1 in Kudelstaart). Samen bepalen we wat we gaan koken, oefenen we met koken en bepalen we wat voor een entertainment er komt” aldus de enthousiaste Sophie. Op zaterdag 4 februari wordt er, net als in een echt restaurant, gekookt voor de ouderen en zullen de jongeren hen ook bedienen. Daarna verzorgen Sophie en haar kompanen een bonte avond. “Wethouder Gertjan van der Hoeven helpt ons die avond met koken. Je kunt je opgeven via www.debinding.nl/agenda. Ik heb er heel veel zin in”, zei de Aalsmeerse.

Gepubliceerd: 21 december 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×