Wijkgebouw ‘De Schakel’ gesloopt

Deze week nog start eigenaar Tupla Vastgoed B.V. met de sloop van het wijkgebouw ‘De Schakel’ op het terrein van de Zuiderkerk. Dit is in goed overleg tussen Tupla en de gemeente besloten.

Wethouder Jop Kluis: ‘Vanuit de gemeente hebben we erop aangedrongen om het gebouw nog voor Oud en Nieuw te slopen. De reden hiervoor is, is dat het pand steeds slechter wordt en we niet wilden dat er brand zou ontstaan. Deze week ging het al bijna mis. De brandweer heeft afgelopen maandag hier ook al een brand geblust. Ik ben daarom erg blij dat Tupla Vastgoed B.V. de veiligheid voor de omgeving net zo belangrijk vindt als wij.’

‘De planning is om deze week, te starten met de sloop en voor feestdagen het pand tot de fundering weg te hebben’, aldus Robert-Jan Wesselius van Tupla Vastgoed B.V. ‘Het gaat hierbij alleen om de sloop van het oude wijkgebouw en dus niet de Zuiderkerk of de pastorie.’

Foto: Aalsmeer Vandaag, Arjen Vos

Gepubliceerd: 7 december 2016

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×