Roken taboe op kinderboerderij

Zoals op steeds meer locaties, mag vanaf 1 januari ook op het terrein van kinderboerderij Boerenvreugd niet meer worden gerookt. Het bestuur van Stichting Kinderboerderij Aalsmeer heeft dit eind vorig jaar besloten en de maatregel inmiddels aan alle betrokkenen gecommuniceerd. Roken en kinderen passen niet bij elkaar, vindt het bestuur van Boerenvreugd en daarom werd het tijd om ook het terrein rookvrij te maken. “We kwamen op het idee door de campagne ‘Rookvrije Generatie’, die momenteel in de media wordt gevoerd. Steeds meer openbare ruimten worden rookvrij gemaakt”, aldus het bestuur.

Gezond ravotten
De Aalsmeerse kinderboerderij wil het in de buitenlucht spelen en gezond ravotten tussen de dieren of in de speeltuin bevorderen en daar past het inademen van tabaksrook niet bij. De komende weken zal ‘Rookvrije kinderboerderij’ door middel van bordjes worden aangeduid op het terrein. Buiten het terrein mag wel gerookt worden.

Frituurvet
Voor de olie en frituurvet, dat gebruikt is voor het bakken van oliebollen, heeft Boerenvreugd een gele container staan. Daarin kunt u verpakte hoeveelheden olie en vet deponeren. De opbrengst gaat naar het nuttige werk op de boerderij.

Foto: eigen foto Boerenvreugd

Gepubliceerd: 4 januari 2017 om 13:03 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×