Starterslening aanvragen kan weer

Met ingang van het nieuwe jaar is het weer mogelijk om een starterslening aan te vragen bij de gemeente Aalsmeer. Met een starterslening krijgen starters op de woningmarkt een financieel steuntje in de rug bij het kopen van hun eerste woning en kan het gat tussen het bedrag dat iemand nodig heeft om een woning te kopen en het bedrag dat iemand maximaal kan lenen bij een ‘gewone’ hypotheekverstrekker worden overbrugd.

Verantwoorde manier

Wethouder Robbert-Jan van Duijn: “Met behulp van de Starterslening kunnen starters, op een heel verantwoorde manier, vaak net dat beetje extra lenen om een woning te kopen. We geven daarmee starters een kans om een voor hun geschikte woning te kopen. Tegelijkertijd wordt met deze regeling de doorstroming op de woningmarkt bevorderd en dat is precies wat we in Aalsmeer willen.”

Ook voor bestaande woning
Sinds 2003 zijn er in totaal 111 leningen verstrekt. In eerste instantie waren de startersleningen alleen voor de aankoop van nieuwbouwwoningen, maar vanaf 2013 kan deze ook aangevraagd worden voor bestaande woningen.

Hoe komt u in aanmerking voor een starterslening?
De belangrijkste voorwaarden waar u aan moet voldoen is dat u niet eerder eigenaar bent geweest van een woning en dat u in Aalsmeer woont of de afgelopen 10 jaar minimaal drie jaar achter elkaar in Aalsmeer heeft gewoond. Alle voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op deze pagina: starterslening.

Gepubliceerd: 9 januari 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×