Lezing Midas Dekkers

Er komt weer een bekende schrijver naar Aalsmeer. Het thema van de 82ste Boekenweek (zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april) heeft als thema ‘Verboden vruchten’ en in dat kader organiseren Stichting Kunst en Cultuur, Boekhuis Aalsmeer en de Bibliotheek Amstelland ook dit jaar weer een boeiende avond met een bijzondere gast: Midas Dekkers.

Bioloog
Midas Dekkers (1946) is bioloog en publiceerde vroeg in zijn carrière keurige natuurgidsen. Inmiddels is hij bij het grote publiek bekend door werk waarin zijn eigen, originele persoonlijkheid en stijl doorklinken, al blijft de bioloog nooit ver buiten beeld.

Schrijft zoals hij praat
Een groot deel van Dekkers’ oeuvre bestaat uit columnbundels over mens en (vooral) dier. Deze persoonlijke schetsen leest hij sinds 1980 voor in het radioprogramma Vroege vogels. Velen zullen hem ongetwijfeld ook van andere tv-programma’s kennen. De Midas van de televisie en de Midas in zijn boeken verschillen maar weinig: Midas praat zoals hij schrijft, of schrijft zoals hij praat.

De lezing van Midas Dekkers vindt plaats op woensdag 29 maart om 20.15 uur in De Oude Veiling aan de Marktstraat. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop via de website van de Bibliotheek Amstelland (www.amstelland-bibliotheken.nl) en in het Boekhuis, Zijdstraat 12. De prijs is € 15, leden van de bibliotheek betalen € 12,50.

Foto: Annaleen Louwes-Klein

Gepubliceerd: 2 februari 2017 om 7:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×