Lopers en fietsers gezocht voor Bevrijdingsvuurestafette

Dit jaar organiseert Stichting 4 en 5 mei Aalsmeer voor de derde keer de Bevrijdingsvuurestafette, een vast en spectaculair onderdeel van de viering van Bevrijdingsdag in de gemeente Aalsmeer. De estafettegroep die in de nacht van 4 op 5 mei aanstaande het bevrijdingsvuur ophaalt in Wageningen en hardlopend in estafettevorm naar Aalsmeer brengt, kan nog versterking gebruiken van enkele hardlopers en tourfietsers.

Hotel de Wereld
Het Bevrijdingsvuur is sinds 1948 het symbool voor leven in vrede en vrijheid. Elk jaar wordt dit vuur in de nacht van 4 op 5 mei ontstoken bij het historische Hotel de Wereld in Wageningen. De loopgroep Aalsmeer doet met honderden loopgroepen uit heel Nederland mee aan de indrukwekkende ceremonie en neemt vervolgens uit handen van de burgemeester van Wageningen het Bevrijdingsvuur voor Aalsmeer in ontvangst. Rond 2 uur in de nacht gaat de estafette van start: over een afstand van ca. 80 km brengen de lopers begeleid door fietsers het vuur naar ‘huis’. Dit jaar is de Bevrijdingsvuurceremonie in Kudelstaart.

Versterking gezocht
Wil je het Aalsmeerse Bevrijdingsvuurestafetteteam versterken? De organisatie kan nog goed getrainde hardlopers gebruiken. Ook zoekt men nog één of twee tourfietsers die de lopers ’s nachts begeleiden en ervaring hebben met navigeren. Heb je interesse? Stuur dan zo snel mogelijk een e-mail met naam en mobiel nummer naar 4en5meiaalsmeer@gmail.com. Meer informatie en sfeerbeelden zijn te vinden op www.4en5meiaalsmeer.nl en op www.bevrijdingsvuurestafette.nl.

Foto: kicksfotos.nl

Gepubliceerd: 28 maart 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×