Groenstrook tekent intentieverklaring Eco-Schools

Wellantcollege de Groenstrook wil graag een duurzame school worden en doet daarom mee aan het project Eco-Schools. Eco-Schools is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd zijn er al meer dan 17.000 Groene Vlaggen uitgereikt op ruim 49.000 deelnemende scholen in 64 landen. In Nederland richt het keurmerk zich op scholen uit het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO.

Het startschot werd dinsdagmiddag 18 april gegeven. Wellantcollege de Groenstrook is dit project gestart om zich als ‘groene’ school nog beter te profileren. Eco-Schools is opgezet om scholen te helpen in hun verduurzaming. Dit kan gebeuren aan de hand van verschillende pijlers. Een daarvan is het scheiden van afval. Hiermee heeft de school al een start gemaakt. Aan de hand van zogeheten ‘scans’ (die de leerlingen gaan doen), worden nog twee pijlers gekozen waarmee de school komende tijd aan de gang gaat. Onder aanvoering van het Eco-team wil men gaan voor een duurzame Groenstrook!

Gepubliceerd: 19 april 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×