Steeds meer elektrische laadpalen in Aalsmeer

Veel gemeenten maken momenteel een inhaalslag door meer openbare laadpalen beschikbaar te stellen. Zo ook Aalsmeer. Aalsmeer staat nu landelijk in de top drie van stijgers samen met Amstelveen en Uitgeest. Dit blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau Over Morgen die onderzoek uitgevoerde naar de toekomst van elektrisch rijden en openbare laadpalen in alle 390 gemeenten in Nederland.

Randvoorwaarde
Experts zijn het erover eens dat de vraag naar elektrische auto’s in Nederland de komende jaren onverminderd zal stijgen. Om aan deze vraag te voldoen brengen steeds meer automerken elektrische auto’s op de markt. Een belangrijke randvoorwaarde voor deze opmars is tijdige beschikbaarheid over voldoende openbare laadpalen.

Top 3
Wethouder Duurzaamheid Jop Kluis: ‘Vooral vorig jaar hebben we behoorlijk ingezet op de plaatsing van extra laadpalen. Op dit moment hebben we, naast vele privé laadpalen ook circa 25 openbare laadpalen in de gemeente Aalsmeer. Hierdoor scoren we nu bij de top drie van stijgers voor elektrische laadpalen in Nederland. Als gevolg hiervan zij we ook gestegen op de landelijke en provinciale ranglijst van gemeenten met laadpalen. Landelijk staan we nu op de 33e plaats en op de provinciale lijst staan we op de achtste plek. Een mooi resultaat, waardoor we in Aalsmeer goed zijn voorbereid op een stijging van het aantal elektrische auto’s.‘

Top 10
Adviesbureau Over Morgen, die de analyses heeft uitgevoerd op basis van data-analyses en toekomstprognoses voor elektrisch rijden en openbaar laden, noemt het opvallend dat er zulke grote verschillen zijn tussen gemeenten. De top 10 stijgers ten opzichte van vorig jaar zijn: Uitgeest, Amstelveen, Aalsmeer, Renkum, Binnenmaas, Vught, Barneveld, Nieuwkoop en Ouder Amstel.

Meer informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal vindt u hier.

Bron: Gemeente Aalsmeer
Foto: wethouder Jop Kluis bij een laadpaal (foto: Gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 18 april 2017 om 19:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×