Buurtbemiddeling Beter Buren helpt bij burenoverlast

Met het mooie weer in aantocht zullen we weer veel meer naar buiten gaan: lekker in de tuin zitten, barbecueën, een drankje doen, enz. Uiteraard bestaat dan een grotere kans dat dit leidt tot (geluids)overlast. Bij burenoverlast wordt meestal niet de wet overtreden, maar kan het wel voor problemen zorgen tussen u en uw buren.

Aangevallen voelen
Politie aan de deur helpt soms, maar kan ook een andere uitwerking hebben. Misschien vinden u of uw buren zo’n bezoek te zwaar voor de situatie. Terwijl de ene buur hoopt dat hiermee de zaak is opgelost, kan de andere buur zich aangevallen voelen. Dit maakt de sfeer er niet beter op. Met verergering van de situatie tot gevolg. Beter is het om zelf met de buren de klacht te bespreken en samen naar oplossingen te zoeken.

Gratis ondersteuning
Buurtbemiddeling van Beter Buren ondersteunt en begeleidt deze gesprekken. De bemiddelaars van Beter Buren zijn op deze manier al 4 jaar actief in Aalsmeer en Uithoorn. Het is gratis, alle gesprekken blijven vertrouwelijk en buren bepalen samen welke afspraken ze maken. Zo blijft u zelf de controle houden over de omstandigheden.

Convenant
Politie, gemeente en woningbouwverenigingen worden vaak geconfronteerd met meldingen betreffende burenoverlast. Ook deze organisaties zien de meerwaarde van burenbemiddeling van Beter Buren. Om deze reden hebben zij een convenant gesloten met Beter Buren om het voor u mogelijk te maken eenvoudig en gratis van deze service gebruik te maken.

Buurtbemiddeling kan u zelf aanvragen via Beterburen, 085-9022810 of info@beterburen.nl. Vermeld dan duidelijk uw adres zodat uw mail op de juiste plek komt. Aanvragen kan ook via het aanmeldformulier op de website. Voor meer informatie: www.beterburen.nl of via uw wijkagent.

Bron en foto: Politie Aalsmeer-Uithoorn (Facebook)

Gepubliceerd: 21 mei 2017 om 11:53 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×