Druk weekend Aalsmeerse brandweer

Van vrijdag 26 op zaterdag 27 mei is rond half drie een auto in de brand gevlogen op de Kamerlingh Onnesweg. De auto brandde volledig uit. Doordat de brandweer snel ter plaatse was, bleef de schade beperkt. Het vuur breidde zich in rap tempo uit en leek over te slaan op een naburige woning en auto.

Autobrand uit in Kudelstaart
De brandweer heeft dit weten te voorkomen door extra te blussen op het huis en de auto. De woning liep lichte schade op, de tweede auto is toch zwaar beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Er wordt onderzoek gedaan, waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Loos alarm en grote brand
Overigens had de brandweer een druk weekend, want ook werden zij gealarmeerd voor een brandmelding bij de bloemenveiling. Uiteindelijk bleek dit loos alarm: er was vocht in een rookmelder gekomen.
Zaterdag is de Aalsmeerse brandweer om assistentie verzocht bij een zeer grote brand bij afvalverwerker Icova in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. De Aalsmeerse brandweerlieden hebben samen met collega’s uit Duivendrecht het groot watertransport aangelegd.

Bron en foto: Brandweer Aalsmeer (Facebook)

Gepubliceerd: 28 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×