De Kaagbaan weer in gebruik genomen

De Kaagbaan is op vrijdag 26 mei weer in gebruik genomen. De baan is vanaf zaterdag 18 maart jl. buiten gebruik geweest voor groot onderhoud. Als het goed is. zou dit betekenen dat Aalsmeer en Kudelstaart minder hinder zal ondervinden van het vliegtuiglawaai. In de periode tussen 27 mei en 15 juni zullen echter in de nacht nog veegwerkzaamheden plaatsvinden, waardoor gedurende 10 nachten de Kaagbaan niet gebruikt kan worden.

De veelgebruikte landingsbaan is in bijna 10 weken onder meer voorzien van nieuw asfalt, inclusief een toplaag en vernieuwde hemelwaterafvoer. Ook is de baanverlichting met bijbehorende bekabeling en apparatuur geheel vernieuwd.
Aanvankelijk leken de werkzaamheden een week vertraging op te lopen. Dit is tot twee dagen beperkt gebleven door maximale inzet van personeel en leveranciers.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer of toekomstige werkzaamheden kan contact worden opgenomen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020-601 55 55 of door het raadplegen van de website www.bezoekbas.nl.

 Bron: Amsterdam Airport Schiphol(AAS)

Gepubliceerd: 26 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×