'Halte Zwarteweg' omarmt dopjesactie

In ‘Halte Zwarteweg’ van donderdag 18 mei een interview met Fred de Bruijn over de Dopjesactie Nederlands die hij samen met Anouk van Egmond heeft opgezet heeft.
Anouk heeft in 2010 haar gezichtsvermogen verloren. Sinds november 2012 zijn zij en haar blindengeleidehond en maatje Maarten onafscheidelijk! Het krijgen en hebben van Maarten deed Anouk beseffen dat er heel wat aan vooraf gaat voordat een hond een volwaardig blindengeleidehond is. En niet alleen tijd en training. Het opleiden van een geleidehond kost geld, heel erg veel geld! “Daarom zijn wij met de Dopjesactie begonnen. Kort gezegd: wij zamelen dopjes in, leveren deze bij een verwerkingsbedrijf in tegen een vergoeding, en de vergoeding gaat naar de opleidingsinstituten voor geleidehonden”, aldus Fred en Anouk op hun website. In elk geval hebben zij van dopjes hun missie gemaakt! Meer info op: dopjesactienederland.nl.
In de uitzending van komende donderdag zullen de medewerkers van activiteitencentrum Heliomare Aalsmeer -die iedere week het programma maken-, Fred de Bruijn uitgebreid interviewen over deze prachtige actie voor het goede doel.

Halte Zwarteweg‘ wordt iedere donderdag uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur. De uitzendingen staan afwisselend in het teken van muziek en een interview. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Foto: Anouk, Fred en Maarten (eigen foto)

Gepubliceerd: 16 mei 2017 om 7:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×