Kinderburgemeester verzorgt High Tea voor ouderen

Terwijl de verkiezingsstrijd voor een nieuwe kinderburgemeester langzaam maar zeker opgang komt, organiseerde de huidige kinderburgemeester Sophie op woensdag 3 mei in samenwerking met Cultuurpunt Aalsmeer en De Binding een high tea voor ouderen. De high tea verzorgde Sophie samen met zes andere kinderen. Voorafgaand aan de high tea hebben zij samen een flinke tijd in de keuken gestaan om lekkere hapjes te maken. Om 15.00 uur was het dan zo ver: de groep ouderen kwam binnen. Het werd een erg gezellige middag.

Oudste deelnemer 99 jaar
Eén van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van kinderburgemeester Sophie was het helpen van ouderen, bijvoorbeeld door het verzorgen van een gezellige middag. Een high tea, gecombineerd met creatief bezig zijn, leek haar erg leuk. Samen met Mick, Storm, Merel, Fleur, Sofie en Jasmijn ging zij daarom woensdagmiddag voor vijftien ouderen, de oudste deelneemster was 99 jaar, aan de slag met hapjes. Onder andere scones, sandwiches, wraps, boterkoek en bonbons stonden op tafel. Onder het genot van de heerlijke hapjes was het niet alleen een gezellig samenzijn, maar er werd ook nog flink getekend tijdens een door Cultuurpunt Aalsmeer georganiseerde creatieve activiteit. Onder leiding van kunstenares Karin Borgman tekenden de kinderen een portret van de ouderen en vice versa. De resultaten waren erg mooi en zeer divers.

Lieve kinderen
Aan het eind van de middag, toen iedereen was uitgegeten en uitgetekend, pakte Sophie de microfoon erbij en nam van het moment gebruik om iedereen te bedanken voor de gezellige middag, want dat was het. Zowel voor de ouderen als voor de kinderen. Eén dame zei geëmotioneerd bij het naar huis rijden van haar rolstoel: “Ik heb een hele leuke middag gehad. Dat er nog zulke lieve kinderen bestaan!”

Top middag
Sophie: “Het was echt super leuk. Iedereen vond het gezellig. Ik hoop dat scholen dit ook gaan doen. Het is leuk voor de ouderen, maar ook voor de kinderen. Ik heb een top middag gehad. Ik wil Lennard van het Cultuurpunt en Inge van De Binding en de gemeente bedanken voor het organiseren.”

Foto: Kinderburgemeester Sophie met tekening en twee deelneemsters (bron: gemeente Aalsmeer)

Gepubliceerd: 4 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×