RKDES promoveert alsnog naar 3e klasse

Door het wegvallen van een aantal zondagclubs en fusies tussen verenigingen, zijn er extra promotiekansen ontstaan voor voetbalclubs uit de regio. Wat FC Aalsmeer op Hemelvaartsdag niet lukte, lukte het Kudelstaartse RKDES  afgelopen zondag wel: promoveren naar een hogere klasse.

Halve competitie 
RKDES speelde een halve competitie om alsnog promotie naar de derde klasse af te dwingen. De Kudelstaarters werden gekoppeld aan Taurus (een ‘oude’ bekende), HWD en Victoria’04. Er moeten drie wedstrijden worden gespeeld en de beste drie ploegen promoveren naar de derde klasse. Op 21 mei jl. speelde RKDES thuis tegen Victoria’04 en wist deze wedstrijd nipt met 1-0 te winnen. Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen het Rotterdamse HWD op het programma. Bij winst zou RKDES promoveren.

“Net geen 0-10 in 010”
Het werd afgelopen zondag een eenvoudige klus voor de rood-zwarte formatie. Radio Aalsmeer-verslaggever Eppo Buskermolen meldde al na 10 minuten het eerste doelpunt. Er zouden er nog 8 volgen. “Net geen 0-10 in 010”, grapte Buskermolen in de uitzending van ‘Weekend Magazine’.
Doelpuntenmakers bij RKDES waren: Rick Verkuijl (0-1), Lennart Kok (0-2), Jeroen Bakker (0-3 en 0-7), Gijs Lentjes (0-4), Maarten van Putten (0-6), Ivo Lentjes (0-8) en Roy Enthoven (0-9).

Komende zondag 5 juni staat nog een wedstrijd tegen Taurus op het programma, vanwege de winst van Taurus op Victoria’04, een wedstrijd om des keizers baard. HWD en Victoria’04 zullen daarnaast in een onderling duel uitmaken wie als derde team de stap naar de derde klasse mag maken.

Gepubliceerd: 28 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×