Veertigste Dorpentocht voor het goede doel

Zondag 4 juni a.s. organiseert de Stichting Dorpentocht voor de 40ste maal de fietstocht voor een goed doel. Op 1e Pinksterdag viert de Stichting Dorpentocht dit mooie jubileum. Een jubileumtocht, en de stichting laat dit niet ongemerkt voorbijgaan. Als dank aan oprichter Ben Breij van de Elfdorpentocht, zoals deze fietstocht vroeger heette, is de route van de veertigste editie vrijwel gelijk aan de allereerste van 1987. Maar wie kent die nog? Speciaal voor deze jubileum editie is er een prijsvraag met vragen uit het verleden van de (Elf-) Dorpentocht waarmee vele mooie prijzen te winnen zijn.

Stichting Dream4Kids
Het goede doel van dit jaar is de Stichting Dream4Kids. Zij organiseren al sinds 2003 droomdagen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar die te kampen hebben met een jeugdtrauma, zoals rouwverwerking, vechtscheiding, mishandeling, misbruik of verwaarlozing. Alleen al in Nederland heeft tussen de 25 en 50% van de kinderen te kampen met een jeugdtrauma.

Twee afstanden
De Dorpentocht 2017 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer.  De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Mijdrecht, Uithoorn, De Kwakel, Aalsmeer en Nieuw Oosteinde. Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het Goede Doel, nu Stichting Dream4Kids.

Na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die intussen alle 39 voorgaande exemplaren hebben verzameld.

Kosten
De kosten van deelname zijn nog steeds € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft. Ook is er de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).
De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen.

Startplaatsen in Aalsmeer:
Aalsmeer (alleen 55 km) Snackbar ’t Koepeltje, Beethovenstraat 62
Nieuw Oosteinde (35 + 55 km) Hoek Karperstraat/Vlinderweg t.h.v. Karperstraat 78

Voorverkoop is van zaterdag 20 mei 2017 tot en met vrijdag 2 juni 2017 bij o.a. Bruna Aalsmeer, Zijdstraat 45 in Aalsmeer. Starttijd: vanaf 9.30 uur tot 14.00 uur. Alle posten sluiten uiterlijk 18.00 uur.

Bron: Stichting Dorpentocht
Foto: Frans Goossens

 

Gepubliceerd: 28 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×