Verkiezingen nieuwe kinderburgemeester verlengd

Alle Aalsmeerse kinderen die nu in groep zes en zeven zitten kunnen zich kandidaat stellen om de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer te worden. De gemeente is op zoek naar een opvolger van kinderburgemeester Sophie van Raaphorst. Echter omdat de periode van aanmelding in de meivakantie viel, waren veel kinderen weg. Daarom heeft de gemeente besloten de verkiezingva de nieuwe kinderburgemeester te verlengen tot 15 mei.

Erg leuk
Sophie: “Het is erg leuk om kinderburgemeester te zijn, je doet allemaal leuke dingen, bijvoorbeeld voor een interview naar Radio Aalsmeer. Ik was ook bij de ontvangst van Sinterklaas en ik mocht meevaren met de junior pramenrace. Je kunt ook zelf dingen voor elkaar krijgen en daarbij word je geholpen om het te organiseren. Wij hebben bijvoorbeeld met een groep kinderen gekookt voor ouderen. Helemaal gaaf was de dansworkshop voor vluchtelingenkinderen, vooral toen Raymi Sambo van SpangaS langskwam. Dus: zit je in groep 6 of 7 en wil je de nieuwe kinderburgemeester worden? Geef je gauw op, ga naar www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester en vul het formulier in voor 15 mei.”

Hoe gaat de selectie?
Woensdagmiddag 24 mei nodigt de gemeente alle kandidaten uit voor een leuke middag op het gemeentehuis waar ze zichzelf én hun plannen aan een jury presenteren. De jury selecteert maximaal zes kandidaten, die tussen 25 mei en 17 juni campagne voeren om kinderen te vragen op hen te gaan stemmen. Zaterdag 10 juni, tijdens de sportdag van de juniorpramenrace, kan er gestemd worden door de kinderen die aan de juniorpramenrace meedoen.

Zaterdag 17 juni tussen 10.00 en 14.00 uur tijdens het flowerfestival zijn de kinderverkiezingen op het Molenplein/Zijdstraat in Aalsmeer-centrum. Alle kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart in de basisschoolleeftijd mogen in een écht stemhokje hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Op donderdag 29 juni tijdens “Bouw een Bootje” wordt afscheid genomen van Sophie en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd.

Wethouder jeugd Gertjan van der Hoeven: “De gemeente Aalsmeer wil kinderen actiever betrekken bij het ontwikkelen van beleid en activiteiten. We hebben twee fantastische kinderburgemeesters gehad en we merken dat ze echt invloed hebben. We nemen de kinderburgemeesters serieus in wat ze voor elkaar willen krijgen en proberen ze overal bij te betrekken als het belang van kinderen in het geding is.”

Bron en foto: gemeente Aalsmeer. Foto: Sophie van Raaphorst, de huidige kinderburgemeester.

Gepubliceerd: 2 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×