Aalsmeerse korps organiseert brandweervaardigheidstoetsen

Op zaterdag 10 juni organiseert de brandweerkazerne Aalsmeer samen met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité gewestelijke brandweervaardigheidstoetsen voor 16 collega brandweerkorpsen uit diverse provincies. Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) is een stichting, die als hoofdtaak heeft de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen te bevorderen door het jaarlijks organiseren van de brandweer vaardigheidstoetsen. Brandweerlieden uit heel Nederland worden in teamverband getoetst op veilige werkwijzen, vaardigheden en kennis van het repressieve brandweervak. Deelname aan deze toetsen gebeurt op vrijwillige basis. De vaardigheidstoetsen (voorheen brandweerwedstrijden) worden in competitieverband afgenomen. Aan het einde van het seizoen mag het winnende team zich Landskampioen noemen. Vaardigheidstoetsen zijn eigenlijk geënsceneerde, maar zeer realistische vormgegeven brand- en/of ongevalsscenario’s. De deelnemers aan deze toetsen worden beoordeeld door juryleden.

Het korps Aalsmeer neemt zelf jaarlijks met twee ploegen deel aan deze vaardigheidstoetsen en heeft het oefenen hoog op de agenda staan en organiseert dan ook dit jaar weer graag vaardigheidstoetsen voor de collega’s uit het land.

Zaterdag 10 juni vinden in Aalsmeer op twee locaties vaardigheidstoetsen plaats. De inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart zijn van harte welkom om te kijken naar de verrichtingen van de 16 brandweerploegen. De vaardigheidstoetsen vinden plaats in het politiebureau aan de Dreef en bij één van de jachthavens aan de Uiterweg in Aalsmeer.

Aan het einde dag zal de Commandant van de Regionale Brandweer Amsterdam – Amstelland omstreeks 18.30 uur in de brandweerkazerne aan de Zwarteweg 77 de prijzen uitreiken aan de winnende teams.

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland

Gepubliceerd: 1 juni 2017 om 22:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×