Luchtvaartopleider VTOC "Fokker" failliet verklaard

Luchtvaartopleider VTOC “Fokker” is afgelopen dinsdag failliet verklaard. Directeur Martin van Grieken heeft dit nieuws bevestigd aan www.luchtvaartnieuws.nl. Het in Studio’s Aalsmeer gevestigde opleidingsinstituut leidde 119 studenten op voor vliegtuigtechniek onder EASA-wetgeving. Zij volgden een zogeheten Part 147 basistraining.

VTOC “Fokker” is de voortzetting van de Bedrijfsschool van Fokker Aircraft op Schiphol-Oost. Het opleidingsinstituut werkt samen met ROC Aventus uit Apeldoorn, die de verantwoordelijkheid heeft voor het MBO-gedeelte van de opleiding Mechatronica. Na het verbreken van dat contract door Aventus in november 2015 kon VTOC “Fokker” geen andere partner vinden om de continuïteit van de opleiding te waarborgen.

Aventus draagt nu zorg voor het afronden van de MBO-opleiding. Donderdag (1 juni) worden de studenten daarover geïnformeerd, zo meldt VTOC “Fokker” in een reactie. Andere activiteiten van VTOC, zoals VTOC Detachering, blijven buiten het faillissement.

Bron en foto: www.luchtvaartnieuws.nl

Gepubliceerd: 31 mei 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×