Amstelveense burgemeester Van 't Veld stopt

De Amstelveense burgemeester Mirjam van ’t Veld legt per 1 oktober haar functie neer en wordt voorzitter van de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dat meldt mediapartner NH-Nieuws.
Van ’t Veld begon haar loopbaan als verpleegkundige. Binnen het openbaar bestuur ontwikkelde zij zich vervolgens van raadslid en wethouder bij de gemeente Amersfoort tot burgemeester van de gemeente Maarssen/Stichtse Vecht. Sinds 2014 is ze burgemeester van Amstelveen.

Uitdaging
“Ik kom oorspronkelijk uit de zorgsector en ga daar nu naar terug vanwege drie redenen: de uitdaging die mij wacht, mijn affiniteit met de sector en de mogelijkheid om te besturen in een andere context. Mijn ervaringen als verpleegkundige hebben mij jaren geleden gemotiveerd om verder te leren, mij verder te ontwikkelen, gestimuleerd om het verschil te willen maken. Mijn drijfveer was en is: wat kan ik betekenen voor de ander? En of het nu inwoners, medewerkers of patiënten betreft, mensen staan voor mij centraal”, aldus de burgemeester in een statement.

Verscherpt toezicht
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) plaatste het ziekenhuis in Ede onlangs voor een half jaar onder verscherpt toezicht wegens een bestuurscrisis. Totdat Van ’t Veld in dienst treedt, blijft de interim-voorzitter van de raad van bestuur Wander Blaauw in functie.

Bron: NH-Nieuws
Foto: Mirjam van ’t Veld (Facebookpagina Mirjam van ’t Veld – Burgemeester Amstelveen)

Gepubliceerd: 18 juli 2017 om 0:06 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×