GGD lanceert website met gezondheidsinformatie

De website ggdgezondheidinbeeld.nl voor de regio Amstelland is dinsdag 4 juli officieel gelanceerd. Op de website is gezondheidsinformatie over de inwoners van de Amstelland gemeenten (Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn) te vinden. De website heeft cijfers over de gezondheid van jeugd en volwassenen. Jeugdcijfers worden elk jaar gepubliceerd, cijfers over volwassenen elke vier jaar.

Voor wie is Gezondheid in Beeld?
Gezondheid in Beeld is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van inwoners in de Amstelland gemeenten en Amsterdam. Van beleidsmedewerkers en onderzoekers tot schooldirecteuren, media en burgers. De cijfers komen uit verschillende gezondheidsmonitoren van de GGD.

Bepaal zelf wat u wilt zien
De gebruiker stelt zelf de cijfers die hij nodig heeft samen. De gebruiker kiest zelf een onderwerp binnen de hoofdthema’s: lichamelijke gezondheid, psychische gezondheid, leefstijl en leefomgeving. Daarna kiest hij op welke wijze de cijfers worden getoond: per gemeente of wijk of voor leeftijd, geslacht, herkomst of sociaaleconomische status.

Meer resultaten regio Amstelland najaar 2017
Afgelopen najaar vulden ruim 6.500 inwoners uit de regio Amstelland een vragenlijst in van de ‘Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016’ met vragen over lichamelijke en psychische gezondheid, leefgewoonten en zorggebruik. Alle GGD’en in Nederland voerden deze Gezondheidsmonitor tegelijk uit. Daardoor komen voor een groot aantal thema’s nationale cijfers beschikbaar waarmee de lokale cijfers vergeleken kunnen worden. Met gebruik van deze cijfers publiceert de GGD Amsterdam factsheets met een compleet beeld van de gezondheidssituatie van de inwoners in de vijf Amstelland gemeenten. Deze informatie vormt de basis voor het lokale gezondheidsbeleid van deze gemeenten. Dit najaar verschijnen vijf gemeentelijke factsheets over de gezondheidssituatie van volwassen van 19 jaar en ouder.

Bron: GGD Amsterdam

Gepubliceerd: 4 juli 2017

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×