De scholen zijn weer begonnen

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn. Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar.

Wennen
De scholen in onze regio starten maandag 4 september weer. Scholieren moeten na de zomervakantie weer even wennen aan hectische verkeerssituaties. Of ze gaan voor de eerste keer zonder begeleiding van huis en moeten de weg naar school nog eigen maken. Ze worden afgeleid door vriendjes en vriendinnetjes waarmee ze in groepen over de straat uitwaaieren. Ze zijn druk met appjes en ‘vergeten’ al snel de gevaren die het verkeer zeker in deze periode met zich mee kan brengen.
Wees extra alert op scholieren in het verkeer, dat is de boodschap!

Foto: Veilig Verkeer Nederland

Gepubliceerd: 31 augustus 2017 om 9:39 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×