Auto in sloot op Uiterweg

Maandagmiddag kreeg een Uiterwegbewoner de schrik van zijn leven toen een pakketbezorger hem met zijn busje van de weg duwde. Het 86-jarige slachtoffer staat in Aalsmeer bekend als ‘Zwarte Jaap’. Hij belandde met zijn bolide in de sloot, maar kon met behulp van de massaal uitgerukte hulpdiensten snel uit zijn benarde positie worden bevrijd. 

Het slachtoffer wilde ter hoogte van nummer 173 een brug oprijden. De achter hem rijdende koerier had dat waarschijnlijk niet opgemerkt. Zijn bus botste bovenop de zwarte auto van de ‘buurter’ die vervolgens het water in schoof.

Ziekenhuis
Getuigen van de botsing hielden het hoofd koel en bevestigden een touw aan de in de sloot liggende auto en een aangehouden bus, zodat de auto niet verder in het water kon glijden. De brandweer was zeer snel ter plaatse en hielp de automobilist uit zijn wagen. Er kwamen overigens vele hulpverleners op het ongeval af. De bestuurder werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het naar omstandigheden goed.
De Uiterweg was lange tijd afgesloten, pas rond 17.15 uur werd de auto weg getakeld en kon het verkeer weer over de Uiterweg rijden.

Foto’s: Laurens Niezen (boven en rechts), Davey Photography / Davey Baas (onder)

Gepubliceerd: 18 september 2017 om 20:52 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×