Dertig maanden cel voor doodrijden Tom (23)

Mediapartner NH-Nieuws meldt vandaag dat de 46-jarige man die de 23-jarige Tom uit Aalsmeer doodreed, dertig maanden de cel in moet. Ook heeft hij een rijontzegging van vijf jaar gekregen. Tom en zijn nichtje (toen 18) werden in september 2015 aangereden toen ze met de fiets wegreden van de Aalsmeerse feestweek. De jonge vrouw raakte zwaargewond en overleefde het ongeluk, maar Tom overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De 46-jarige dader was met een aantal glazen wijn op achter het stuur gestapt. Ook reed hij zo’n dertig kilometer per uur te hard. “Godverdomme, ze hadden geen licht”, schreeuwde hij na de fatale aanrijding, maar volgens Tom’s nichtje en een vriendin van het stel hadden ze dat wel.

De rechter acht de man niet schuldig aan doodslag of poging tot doodslag, maar wel aan roekeloosheid. Hij vindt dat de Rijsenhouter rekening had moeten houden met de situatie, omdat hij zou hebben geweten van de feestweek. “U had moeten weten dat er fietsers, mogelijk in beschonken toestand, u tegemoet zouden kunnen komen.”

Bron: NH-Nieuws

Gepubliceerd: 29 september 2017 om 22:02 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×