Inschrijving geopend voor Groot Aalsmeers Dictee 2017

Vrijdag 3 november wordt in restaurant ’t Wapen van Aalsmeer de achtste editie van het Groot Aalsmeers Dictee gehouden. Inschrijven is vanaf heden mogelijk in de categorieën liefhebbers, specialisten en teams. Het Groot Aalsmeers Dictee is de voorbije jaren uitgegroeid tot een ware traditie. Nadat de organisatie jarenlang in handen was van Boekhuis Aalsmeer, is dit jaar een stichting opgericht om deze taaltraditie voort te zetten. In juli werd al een ‘Dictee voor Dummy’s’ gehouden, nu nadert het
jaarlijkse ‘Groot Dictee’.

Invuldictee
In 2016 werd voor het eerst gewerkt met een invuldictee, waarbij de deelnemers een geselecteerd aantal woorden opschrijven in plaats van de volledige tekst. Dit bleek een prettige werkwijze en krijgt dit jaar dan ook een vervolg. Voor het eerst is de dicteetekst een coproductie: Ingrid en Constantijn Hoffscholte tekenen voor de tekst, waarvan het thema nog een geheim blijft. Voormalig Boekhuis- eigenaar Constantijn schreef ook de eerste twee Aalsmeerse dictees, gevolgd door Annemarie Braakman (3x) en Ronald Ganzeboom (2x).

Categorieën 
Bij het dictee is plaats voor maximaal 45 deelnemers. Het credo ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ is zonder meer van toepassing, wat niet wegneemt dat iedereen zijn uiterste best doet om zo min mogelijk fouten te maken in de doorgaans niet eenvoudige zinnen. Naast de liefhebbers uit Aalsmeer en omgeving is er de categorie specialisten voor dicteemakers van elders. Het is een goede traditie dat vele ervaren dicteespecialisten naar Aalsmeer komen voor het jaarlijkse dictee. De categorie teams (alleen voor liefhebbers) maakt ook weer deel uit van de taalstrijd. Een team dient te bestaan uit drie personen. Voor het berekenen van de uitslag wordt het aantal fouten van de drie leden bij elkaar opgeteld.

Buffet
Na het dictee is er voor de deelnemers een buffet. Aansluitend wordt de uitslag bekendgemaakt. De winnaars van het Groot Aalsmeers Dictee in 2016 waren Janine van der Sluis (liefhebbers), Pieter van Diepen (specialisten) en Team Vanderwal & Joosten.

Inschrijven
Inschrijven voor het Groot Aalsmeers Dictee 2017 is vanaf heden mogelijk en kan via taalevenementen@gmail.com of telefonisch via 06-29518131 (Annemarie Braakman). De kosten zijn € 25,- p.p., het buffet is hierbij inbegrepen. De ontvangst is vrijdag 3 november vanaf 18.00 uur, aanvang van het dictee is 18.30 uur. Na het buffet wordt de tekst met toelichting gepresenteerd en
omstreeks 21.30 uur wordt de uitslag verwacht.

Gepubliceerd: 29 september 2017 om 21:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×