Hopen op miljoenenopbrengst voor KiKa

Samen kinderkanker de wereld uit helpen. Dat is het doel van Run for KiKa. Dit jaar wordt met een serie van runs in zes steden geld ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). In het Amsterdamse Bos vindt komende zondag de laatste Run for KiKa plaats en wordt met een knallend slot het totaalbedrag bekend gemaakt van Run for KiKa 2017.

“Run for Kika Amsterdam belooft een bijzondere editie te worden. De hele dag staat in het teken van de strijd tegen kinderkanker”, zegt Rinske Vedder van KiKa. “Tijdens de slotceremonie wordt het totaalbedrag bekend gemaakt. Het is heel spannend hoeveel we dit jaar ophalen. Vorig jaar zamelden alle runners ruim 1,1 miljoen euro in voor onderzoek naar kinderkanker.”

Onderzoek naar kinderkanker
In het Amsterdamse Bos lopen ruim tweeduizend Run for KiKa Runners 5 of 10 kilometer. Voor de kinderen is er een KidsRun van 1 kilometer. De deelnemers zamelen geld in voor meer onderzoek en betere behandelmethoden naar kinderkanker. 1 op de 4 kinderen met kanker komt te overlijden. KiKa gelooft in actieve oplossingen. Daarom wordt jaarlijks Run for KiKa georganiseerd.

Stijn Fransen
De blonde actrice Stijn Fransen (bekend van GTST en Dance, Dance, Dance) zal na een knallende slotceremonie de landelijke cheque overhandigen aan Frits Hirschstein, de oprichter van KiKa. Na de chequepresentatie rent Stijn met honderden kinderen mee tijdens de KidsRun. Stijn is bijzonder gemotiveerd om mee te doen met Run for KiKa. “Natuurlijk doe ik mee!”, zegt ze. “Ik zet me graag in voor kinderen die het moeilijk hebben. Alles om de behandelmethodes te verbeteren en de kans op genezing te vergroten!”

Meedoen of bezoeken
Run for KiKa Amsterdam is de laatste editie van een serie evenementen dit jaar. Eerdere edities vonden plaats in Almere, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en Nijmegen. Wil je meerennen met de 5, 10 of 1 kilometer KidsRun? Dan kun je online inschrijven tot 29 september op www.runforkika.nl. Aanmelden kan ook ter plaatse bij de registratietent van Run for KiKa op 1 oktober in het Amsterdamse Bos. Ook bezoekers zijn van harte welkom bij Run for KiKa Amsterdam.
Het volledige programma en een routebeschrijving is te vinden op www.runforkika.nl.

Bron en foto: Run for KiKa Nederland

Gepubliceerd: 28 september 2017 om 20:13 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×