KCA start cabaretseizoen met Nathalie Baartman

KCA start op zaterdag 23 september het nieuwe cabaretseizoen met Nathalie Baartman in cultureel café Bacchus.
“Voest”, Twents voor vuist, is het autobiografische avontuur van “Baartman back to Borne”. Met haar onderkoelde, absurde en droge humor grijpt Nathalie de huidige tijd bij de kladden. Was iedereen maar zoals tante Truus. “Voest” is een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie. Een ode aan de menselijke maat, een verhaal over mensen met omstandigheden, van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland. Baartman is energiek, toegankelijk, oprecht en innemend.

Verliefd op orgel
Nathalie Baartman (1973) komt op achtjarige leeftijd voor het eerst in aanraking met een orgel. Ze is op slag verliefd op dit instrument met de indrukwekkende knopjes. Ook al in diezelfde tijd begint ze verhaaltjes te schrijven, met stuk voor stuk een tragische afloop. Op haar zeventiende verhuist ze naar Nijmegen om psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies te studeren en ze volgt een opleiding tot dramatherapeute. Ondertussen schrijft, (buik)danst, zingt en speelt ze. Ze volgt lessen op de amateurtheaterschool in Nijmegen en doorloopt het eerste jaar docent drama op de HKU te Utrecht.

Geestige anekdotes
Voor haar eerste programma STAM krijgt ze de persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival Cameretten 2004. Ze werkt STAM uit tot een avondvullend programma, waarmee ze tussen 2006 en 2008 langs de theaters trekt; waaronder ook cultureel café Bacchus. Sinds vorig jaar toert ze met haar programma “Voest” langs de Nederlandse kleinkunstpodia. Baartman brengt anderhalf uur geestige anekdotes en bespiegelingen die doen verlangen naar een vriendelijker Nederland.

De voorstelling is te zien op 23 september in café Bacchus: aanvang: 21.00 uur. Kaarten (á € 12 p.p.) zijn te verkrijgen via www.cafebacchus.nl.

Gepubliceerd: 19 september 2017 om 7:50 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×