OM eist 30 maanden voor doodrijden Tom

Tegen de 46-jarige man die ervan wordt verdacht de 23-jarige Tom uit Aalsmeer te hebben doodgereden, is een straf geëist van 30 maanden cel. Dat meldt mediapartner NH-Nieuws donderdag op haar website. Het OM vindt ook dat de man een onvoorwaardelijke rijontzegging van vijf jaar moet krijgen.

Tom en zijn nichtje (toen 18) werden in 2015 aangereden door een automobilist nadat ze met de fiets wegreden van de Aalsmeerse feestweek. Tom overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn nichtje raakte zwaargewond. De bestuurder van de auto had de desbetreffende nacht te veel gedronken en reed daarnaast ook te hard.
Volgens de officier valt de verdachte veel te verwijten. “Met uw handelen heeft u een jong leven weggenomen en een jong leven zwaar verwond.”

Rijden onder invloed
Bij de strafeis is rekening gehouden met het feit dat de verdachte eerder boetes heeft gehad voor te snel rijden en voor rijden onder invloed.
In emotionele verklaringen vertelden nabestaanden van Tom vanmorgen hoe het ongeluk hun leven nog altijd beïnvloedt. Ze lieten ook hun boosheid naar de verdachte toe zien. “Ik vraag me vaak af: wat is jouw verhaal? Toen je met te veel drank op in de auto stapte?”, zei de moeder van Tom. “Ik zou er alles voor doen om Tom nog één keer te kunnen zien, ook al is het maar in mijn dromen.”

Het nichtje van Tom, dat zwaargewond raakte bij het ongeluk, kwam ook aan het woord. “Het idee dat je stond toe te kijken terwijl ik het uitschreeuwde van de pijn. Vreselijk. Je stond erbij en keek ernaar.”
Ook de verdachte las een korte verklaring voor aan de nabestaanden. Hij heeft zijn spijt betuigd. “Ik wil jullie zo veel zeggen. De film is niet meer terug te spoelen. Hoe stom heb ik kunnen zijn om de deur uit te stappen. Ik kan niet geloven dat ik Tom uit het leven heb gerukt.”

Advocaat
Na de strafeis komt ook de advocaat van de verdachte met een pleidooi. Ze zegt dat haar cliënt verantwoordelijk is voor wat er is gebeurd en dat hij die verantwoordelijkheid ook neemt. De advocaat wil vrijspraak op verdenking van roekeloosheid, omdat dat moeilijk aan te tonen is. Daarnaast wijst de advocaat erop dat de man al ruim zeven maanden heeft vastgezeten in voorarrest.

De rechtbank doet over ruim drie weken uitspraak.

Bron:  NH-Nieuws

Gepubliceerd: 7 september 2017 om 20:47 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×