Straatnaam voor oud-burgemeester Hoffscholte

Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten oud-burgemeester Joost Hoffscholte te eren door een straat naar hem te vernoemen. In aanwezigheid van zijn familie en het gemeentebestuur ontving de heer Hoffscholte op maandag 4 september het straatbord uit handen van burgemeester Nobel.

22 jaar burgemeester
Joost Hoffscholte was maar liefst 22 jaar burgemeester van gemeente Aalsmeer. Een functie die hij met veel enthousiasme en inzet heeft vervuld. Hij was een gerespecteerd en kundig bestuurder, niet alleen in Aalsmeer maar ook in regionaal verband. Iemand die partijen en mensen wist te verbinden, maar ook knopen kon doorhakken als dat nodig was. Een betrokken en menselijke burgervader die anderen op het juiste moment een hart onder de riem wist te steken. De vernoeming van een straat met zijn naam is een blijk van waardering voor alles wat hij voor de Aalsmeerse samenleving heeft gedaan en nog steeds doet.

Verbindingsweg
De Burgemeester Hoffscholteweg wordt de nieuwe naam van de Nieuwe Aalsmeerderlaan. Slechts drie straten in Aalsmeer zijn eerder vernoemd naar oud-burgemeesters: de Burgemeester Kasteleinweg, de Burgemeester Brouwerweg en de Mr. Jac Takkade. De Burgemeester Hoffscholteweg wordt de verbindingsweg tussen de Burgemeester Kasteleinweg en de Aalsmeerderweg.

Bron: gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 4 september 2017 om 21:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×