World Tour beachvolleybal komt naar Aalsmeer

Top beachvolleybalteams uit het internationale beachvolleybalcircuit, zestien dames- en zestien herenkoppels, het stempel World Tour en de perfecte omstandigheden voor een heus beachvolleybalfestijn. Het zijn dé ingrediënten voor een groots sportfestijn in The Beach.

Olympische ranking
Van 25 tot en met 29 oktober vormt het indoor beachsportcentrum The Beach aan de Oosteinderweg het decor voor een groots internationaal topbeachvolleybaltoernooi in het kader van de World Tour, waar punten zijn te verdienen voor de olympische ranking en een toernooi dat deel uitmaakt van de EK-kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap dat in 2018 in Nederland wordt gehouden.

Topteams
Op basis van ranking plaatsen de beste twaalf koppels zich direct voor het hoofdtoernooi. De resterende vier teams komen uit de kwalificaties die starten op woensdag 25 oktober. Het hoofdtoernooi start donderdag (dames) en vrijdag (heren) dat wordt vervolgd met de finalerondes op zaterdag en zondag. Over het aantal inschrijvingen valt al te melden dat zich een sterk internationaal deelnemersveld aan het vormen is. Naast de topteams uit eigen land zijn alle sterke Europese landen vertegenwoordigd. Maar ook van buiten Europa stromen de inschrijvingen binnen met onder andere teams uit Canada en Nieuw Zeeland.

Hippy Markt
Het World Tour Event van 25-29 oktober kent behalve een internationaal beachvolleybaltoernooi ook een aantal side-events als een Hippie Markt, een voetvolley-interland tussen Nederland en Corsica en een groots kidsprogramma op zondag.

Bron: The Beach (Nol de Vries)

Gepubliceerd: 19 september 2017 om 20:41 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×