Sportkampioenen en -beloftes gehuldigd

Donderdagavond 2 november werden voor aanvang van de raadsvergadering de Aalsmeerse sportkampioenen en -beloftes gehuldigd.

De jongens B, C en D van handbalvereniging FIQAS werden gehuldigd voor het behalen van het Nederlands kampioenschap Beachhandbal op 8 en 9 juli in Biddinghuizen.

Ruben Spaargaren, rolstoeltennisser sinds 2010 werd in het zonnetje gezet als Aalsmeerse belofte. Hij heeft de tweede plaats in de nationale ranking bij de senioren voor zowel enkel als dubbel. En internationaal is hij 38e in de enkel en 29e in de dubbel. De droom van Ruben is de beste rolstoeltennisser van de wereld te worden. In 2020 wil hij de gouden medaille winnen op de Olympische spelen van Tokyo.

Tenslotte was Daniël Giacon, floretschermer  aan de beurt. Hij werd gehuldigd als Aalsmeerse belofte. Daniël heeft sinds 2013 de beloftestatus van NOC*NSF en sinds 2015 Nationaal Talent status NOC*NSF. Daniël is zeven keer Nederlands kampioen bij de jeugd geworden. Maar ook Nederlands kampioen equipe heren floret. Zijn droom is om in 2020 deel te nemen aan de Olympische spelen in Tokyo.

De kampioenen en beloftes werden door sportwethouder Gertjan van der Hoeven verwelkomd in aanwezigheid van college- en raadsleden. De sponsoren, familie, vrienden en clubgenoten van de kampioenen zijn ook uitgenodigd.

Onderdeel van het sportbeleid is het huldigen van de Aalsmeerse kampioenen en beloftes. De gemeente is trots op –en eert- hen met een huldiging door de wethouder Sport. Om in aanmerking te komen voor de sporthuldiging moet de sportprestaties (een nationale titel of hoger) geleverd zijn tijdens een evenement, georganiseerd onder auspiciën van een bij de NOC/NSFaangesloten sportbond.

Bron: gemeente Aalsmeer
Foto: Arjen Vos

Gepubliceerd: 3 november 2017 om 18:15 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×