Leerlingen Wellantcollege de Groenstrook doen “The Battle”

Het risico op een verkeersongeval is voor jongeren van 12 tot 18 jaar drie keer zo groot dan bij andere verkeersgebruikers. Jongeren zijn daarbij de grootste risicogroep in het verkeer. In het kader van de verkeersveiligheid werd afgelopen maandag 20 november aan alle eerstejaars van ‘de Groenstrook’ het project “The Battle” aangeboden.

Verkeerskennis vergroten
Het doel  van “The Battle” is tweeledig: enerzijds de kennis van jongeren over verkeersregels en afleiding op de fiets te vergroten en anderzijds een positieve houding onder jongeren tot stand te brengen richting het vertonen van verkeersveilig gedrag.

In 90 minuten gingen twee teams de klassenstrijd aan om de titel: “Baas in het verkeer”. Al acterend en improviserend gingen zij aan de slag met verschillende spellen over het thema verkeersveiligheid. Op deze wijze leren de leerlingen de consequenties van het onveilige gedrag beter te overzien. Door het aanbieden van de handelingsalternatieven (het veilige gedrag) weten de leerlingen heel concreet wat ze kunnen doen om een veilige situatie te creëren.

Gespreksopener
Het spel werd ook gebruikt als gespreksopener over het eigen gedrag in het verkeer. M.b.v. een kennisquiz werd vervolgens de kennis over verkeersveiligheid verhoogd. Tevens werd gezamenlijk gekeken naar een onveilige locatie in de buurt, om de link tussen het project en het eigen gedrag in: ‘de echte wereld’ nog sterker te maken. Samen bedachten zij hoe de beschreven situatie veiliger gemaakt kon worden.
De Groenstrook hoopt dat de leerlingen ook na het project herinnerd zullen worden aan hun goede voornemen om onveilige situaties in de buurt veiliger te maken.

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas.

De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE te Aalsmeer. Telefonische informatie is te verkrijgen op telefoonnummer: 0297-384949. Bezoek ook eens de website: www.wellant.nl

Gepubliceerd: 28 november 2017 om 9:45 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×