Milieudefensie zoekt Luchtwachters

Afgelopen zomer won Milieudefensie de rechtszaak tegen de Nederlandse Staat voor gezonde lucht. Volgens de milieuorganisatie is dat fantastisch nieuws voor iedereen die ademt. De regering en gemeenten moeten nu snel en keihard aan de slag om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Maar doen ze dat echt? Dat gaat Milieudefensie vanaf januari 2018 met een Luchtwacht van zoveel mogelijk mensen in de gaten houden. Sluit je aan bij de Luchtwachterteams in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven en Arnhem. Woon je niet in één van deze steden? Je kunt ook Luchtwachter worden in een andere stad of je aanmelden voor het team dat het Rijk in de gaten houdt. Als Luchtwachter doe je waar jij goed in bent. Controleren of jouw gemeente de juiste maatregelen neemt, bijvoorbeeld. Praten met lokale politici uit jouw gemeente, zodat ze in actie komen. Of vertellen over de problemen in jouw gemeente aan andere inwoners. Milieudefensie ondersteunt met handleidingen, workshops en andere middelen.

Meer weten? Kijk op www.milieudefensie.nl/luchtwacht voor meer informatie.

Foto: Milieudefensie / Michiel Wijnbergh

Gepubliceerd: 20 november 2017 om 15:00 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×